2020; het nieuwe jaar in balans

Zwaarder dan zwaar, stiller dan stil. Dat kan de decembermaand zijn, na het afscheid van een dierbare. Als je kerst moet gaan vieren zonder die persoon van wie je zoveel houdt. Wanneer je het jaar moet afsluiten, waarin je iemand verloor die je zo dierbaar was. Veel nabestaanden ervaren oudjaar als het moment waarop zij letterlijk verder gaan en hun overleden dierbare definitief achterlaten in het jaar dat voorbij is.

Voorbij

Voor de meesten van ons ging er in 2019 ook veel voorbij, zoals dat elk jaar gebeurt.  Onbevangenheid, zorgeloosheid, kindertijd, studies, huwelijken, vriendschappen, ziekte, lijden… 
Iedereen heeft wel iets ervaren dat voorbijging. Sommige zaken doen immens pijn, waren hartverscheurend. Andere gebeurtenissen laten we opgelucht los. Blij met het naderende einde van het jaar, klaar voor een nieuwe start.

Wat blijft

Gelukkig is er ook veel goeds dat mee gaat naar het volgende jaar: Vertrouwen, liefde, geboortes, echte vriendschap, medeleven, aandacht, troost, steun; de hartverwarmende lichtpuntjes uit ons bestaan. Dit alles kleurt ons leven, houdt ons op de been. Daar doen we het voor.

2020

Hoe mooi zou het zijn als je in 2020 jouw leven mooi in balans kunt houden. Om onverhoopt verdriet ruimschoots te kunnen compenseren met alle lichtpuntjes in jouw leven, zodat je hoop en vertrouwen kunt behouden. Dat is een wens die wij graag uitspreken voor iedereen voor 2020. De vorm van dit jaartal dat al zoveel balans uitstraalt, zien we graag als voorteken voor een jaar waarin alles in evenwicht blijft, met het liefst nog een zo positief mogelijke wending. Daarom wensen wij je heel veel lichtpuntjes toe, die eventuele donkere gebeurtenissen kunnen verlichten.

En mocht je dit jaar onverhoopt moeten afsluiten in omstandigheden waar de donkerte alle licht lijkt te overschaduwen, dan wensen wij je de oprechte aandacht van de mensen om je heen toe. Lieve mensen die samen met jou op zoek gaan naar nieuwe lichtpuntjes tijdens de feestdagen én in het jaar dat komt.

We wensen je hartverwarmende feestdagen en een mooi en gezond 2020.