Anders afscheid nemen

De trend in afscheid nemen is de laatste jaren erg veranderd. Steeds vaker nemen nabestaanden in huiselijke omgeving afscheid van een overleden dierbare. Dit intieme afscheid kan plaatsvinden in een 24-uurs kamer in een uitvaartcentrum ,die je kunt aankleden met persoonlijke details. Ook kiezen veel nabestaanden voor een thuisopbaring. In beide gevallen kun je zo op je eigen tempo afscheid nemen van jouw dierbare.

Alles is mogelijk

Het is verrassend dat tegenwoordig de afscheidsceremonie niet altijd meer plaatsvindt in een kerk of crematorium. Steeds meer mensen kiezen voor een voor hun betekenisvolle locatie zoals een lokaal dorpshuis, een sportkantine, een kapelletje of zelfs thuis. Ook varieert het aantal genodigden; van klein en intiem naar groots en veel mensen.

Afscheid in zeer besloten kring

Het gebeurt ook steeds vaker dat de genodigden na de afscheidsceremonie achterblijven of naar een horecalocatie rijden, terwijl de naaste familie hun overleden dierbare begeleidt naar de begraafplaats of het crematorium. In zeer besloten kring kun je zo de laatste rit ondernemen, waarbij je kunt kiezen voor een intiem afscheid in de familiekamer, bij de oven of aan het graf. Aansluitend kun je samen met de overige genodigden napraten en herinneringen ophalen tijdens een hapje en een drankje.

Persoonlijk vervoer

Ook het vervoer kun je zo persoonlijk maken als je zelf wenst. Je kunt kiezen voor een traditionele rouwauto en stijlvolle volgauto’s maar het gebeurt ook dat men kiest voor de uitvaartbus. Een motor, een uitvaartfiets, een bus, paard en wagen, (loop)koets; alles is mogelijk binnen de regels van de wet.

Waardig en eervol!

Wij adviseren je graag over alle mogelijkheden en denken met je mee over een passend afscheid van je overleden dierbare. Uiteraard zijn de kosten afhankelijk van je wensen; je kunt het afscheid zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Wat echter nooit zal veranderen is onze overtuiging dat elk afscheid waardig en eervol moet zijn. En daarom gaan wij graag samen met jou op weg; naar een persoonlijk afscheid dat past bij jou en je overleden dierbare.

Anders afscheid nemen