Een kopie van je Facebook-gegevens downloaden

We raden alle Facebook-gebruikers aan om te overwegen een kopie van al je gegevens (gratis) van Facebook te downloaden. Dit proces kan van groot belang zijn voor diegenen die het einde van hun leven naderen en diegenen die een archief van hun inhoud (foto’s, video’s etc.) willen doorgeven aan hun naasten, kinderen etc.

Wanneer er een kopie van de gegevens van Facebook wordt gedownload, wordt het profiel of account online niet gewijzigd of aangepast. Na het downloaden kun je het Facebook-account op precies dezelfde manier gebruiken als voorheen en alle informatie is nog steeds beschikbaar.

Nadat een kopie van de gegevens is gedownload, kun je al de foto’s, video’s en berichten doorgeven aan je naasten. Dit kan ervoor zorgen dat je informatie toegankelijk is, ongeacht de expertise van de ontvanger online en ongeacht of het Facebook-account in de toekomst live blijft.

Om een ​​kopie van de Facebook-gegevens te downloaden, bezoek je de Facebook-instellingen door je aan te melden bij Facebook en hier te klikken.

Vervolgens klik je op ‘Je gegevens downloaden’ zoals te zien in onderstaande afbeelding.

Kopie bestanden Facebook downloaden

Sorteren van de Facebook-gegevens

Nadat de gegevens zijn gedownload, wil je misschien je favoriete en meest memorabele foto’s en video’s apart opslaan. Deze kunnen worden gedeeld, naar vrienden worden gemaild, worden afgedrukt of op een dvd of externe harde schijf voor geliefden worden geplaatst.

Als je van plan bent je archief door te geven aan je naasten, kun je overwegen bepaalde bestanden te verwijderen. Als je bijvoorbeeld je privéberichten wilt verwijderen, kun je ze vinden in het bestand ‘Berichten’ in de HTML-map.

We hopen dat deze handleiding nuttig is geweest. Als er iets niet duidelijk is of als je een wijziging wilt aanbevelen kun je contact met ons opnemen.