Mobiele Telefoon Tips

De mobiele telefoon heeft de manier waarop we voor altijd communiceren, getransformeerd. Voor velen van ons is het het laatste dat we zien voordat we gaan slapen en het eerste wat we horen en zien wanneer het alarm ons wakker maakt in de ochtend.

De mobiele telefoon is snel ons belangrijkste apparaat geworden voor het maken van foto’s en video’s. Mobiele telefoons bevatten ook vaak intieme sms-berichten (sms-berichten) verzonden tussen vrienden en familieleden.

Herinneringen op uw mobiele telefoon veilig bewaren

Foto’s, video’s en sms-berichten die op een mobiele telefoon zijn opgeslagen, kunnen gemakkelijk per ongeluk verloren raken of worden verwijderdd. Dit gebeurt vaak omdat we niet denken aan de media die op een telefoon is opgeslagen wanneer we upgraden naar een nieuwe telefoon of wanneer iemand sterft.

Inhoud kan ook verloren gaan wanneer een telefoon verloren of gestolen wordt of wanneer de software op de telefoon wordt bijgewerkt. Met de opkomst van dure SMART-telefoons die ‘met een wachtwoord beveiligd’ zijn, worden steeds meer mensen ‘buitengesloten’ van de mobiele telefoons van de overledene omdat ze het wachtwoord op de telefoon niet kennen.

Ondersteuning van fabrikanten en netwerkproviders
Fabrikanten van mobiele telefoons (zoals Apple en Samsung) bieden geen hulp bij nabestaanden met het proberen toegang te krijgen tot een mobiele telefoon. Dit komt omdat het verlenen van toegang tot een apparaat hun privacyovereenkomst met de overledene zou schenden. Dit is vaak ook het geval, ongeacht of er aanwijzingen zijn achtergelaten in de ‘testament & testament’ van de overledene. Netwerkproviders zoals Vodafone kunnen ook niet helpen omdat het een probleem met de telefoon is en ze bieden alleen het netwerk aan waarop het kan worden uitgevoerd.

Checklist mobiele telefoon
Heb je een wachtwoord op je mobiele telefoon? Zo ja, heb je ten minste één persoon verteld wat het wachtwoord is?
Heb je de foto’s en video’s op je telefoon overgedragen / een back-up gemaakt?
Heb je opgeschreven / iemand verteld wat er met je mobiele telefoon en de media erop mag gebeuren na je overlijden?
Wil je dat je naasten je telefoon bewaren om de berichten te kunnen bekijken die je tijdens je leven hebt gedeeld? Deze vraag wordt nog belangrijker wanneer een partner zijn eigen telefoon kwijt is geraakt of is gestolen en daarom zelf niet in staat is om eerder gedeelde gesprekken te bekijken.
Is je mobiele telefoon je hoofd ‘telefoonboek’ en adressenlijst? Zo ja, wil je dat je naasten toegang hebben tot de contactenlijst om de rouwbrieven in orde te maken?
Heb je nagedacht over wat er zal gebeuren met je mobiele telefoontarief en telefoonnummer wanneer je sterft? Misschien wil je het maandelijkse tarief herzien en overwegen om over te schakelen naar sim only tegoed. Als de netwerkaanbieder dit toestaat, moet je de ontvanger van de telefoon (of simkaart) vertellen om de telefoon met beltegoed aan te vullen om deze actief te houden. Hoe vaak de telefoon ‘bijvullen’ vereist, is afhankelijk van het netwerk waaraan het telefoonnummer is toegewezen.