Natuurbegraafplaats

De natuurbegraafplaats wordt steeds meer in de kijker gezet en wij begrijpen waarom!

De rust die je voelt op een natuurbegraafplaats is zoals nergens anders. Er zijn geen grafstenen, maar je krijgt wel een eigen plek. Een plek in de natuur, als jouw laatste rustplaats. Jouw plek is bijvoorbeeld aan te duiden met een houten boomschijf, waarin je naam gegraveerd wordt. Het is ook mogelijk om jouw plek terug te vinden aan de hand van GPS-coördinaten die alleen de nabestaanden ontvangen. Wanneer de nabestaanden het prettig vinden om een locatie te hebben waar ze hun overleden dierbare kunnen bezoeken, is een natuurbegraafplaats een fijne plek. Het is een natuurlijke omgeving omheind door bossen en heide. Van een sombere sfeer is hier geen sprake.

Natuurbegraafplaats

Regelmatig verzorgen wij uitvaarten op Natuurbegraafplaats Schoorsveld in Heeze. Het natuurgebied ligt bij Geldrop, in Noord-Brabant. Op de 25 hectare omvattende natuur voelen vele soorten dieren zich thuis. Waaronder dassen, reeën, reptielen en vele soorten vogels. Het gebied omvat bos, heide, vennen, beekjes en stuifzand. Schoorsveld is een prachtig stukje natuur.

Een eigen plekje op Schoorsveld

Misschien heb je er weleens over nagedacht: Mijn laatste rustplaats wordt een plekje in de natuur. Dit is mogelijk op begraafplaats Schoorsveld. De plek kies je zelf, of wordt gekozen door de nabestaanden. Een mooi plekje onder een boom, in een open veld, alleen of naast elkaar.

Natuurlijk afbreekbaar materiaal

Op de natuurbegraafplaats Schoorsveld kun je een natuurgraf reserveren voor jezelf, voor een begrafenis in een kist, mand of wade- of voor een begrafenis van een urn of de as. Dit van natuurlijk afbreekbaar materiaal. In het gebied mag geen as uitgestrooid worden. Van der Stappen werkt samen met Biesvelden Natuurkisten, zij bieden verschillende natuurlijke opties aan voor natuurbegraven.

Natuurbegraafplaats Schoorsveld als Uitvaartlocatie

Schoorsveld beschikt ook over een ceremonieruimte, de ruimte biedt plaats voor maximaal 150 personen. Het is daarnaast mogelijk om de ceremonie buiten plaats te laten vinden. Mocht je ook geïnteresseerd zijn in catering, kan je de kosten bij ons aanvragen.

Meer informatie over natuurbegraven? Neem gerust contact op met een van onze uitvaartverzorgers voor een vrijblijvend gesprek.