Tablet en iPad Tips

Er worden tegenwoordig steeds vaker tabletten gebruikt. Veel van deze apparaten bevatten dan ook foto’s, video’s, muziek en boeken. Ook de inhoud van een tablet (net zoals de mobiele telefoon) is persoonlijk voor ons en documenteert een deel van ons leven.

Vertel iemand het wachtwoord van je tablet

Als je dit op een tablet leest (zoals een iPad of een Kindle), is de kans groot dat je het apparaat met een wachtwoord beveiligt. Als dit het geval is, raden we je aan iemand je wachtwoord te vertellen.

Fabrikanten van tablets (zoals Apple en Samsung) bieden geen hulp aan nabestaanden bij het proberen toegang te krijgen tot een tablet. Dit komt omdat het hun privacyovereenkomst met de overledene zou schenden. Dit is het geval, ongeacht of er aanwijzingen zijn achtergelaten in het testament van de overledene.

Tabletopties doorgeven

Hieronder staan ​​enkele van een aantal manieren waarop we een tablet kunnen doorgeven en de gevolgen hiervan.

  • Laat alle media op het apparaat staan ​​en geef inloggegevens door voor het apparaat zelf (als het met een wachtwoord is beveiligd) en de inloggegevens voor het softwareaccount die aan het apparaat is toegewezen (bijvoorbeeld Apple ID). Dit helpt ervoor te zorgen dat alle vereiste updates die door de tabletfabrikant worden verstrekt, op de tablet kunnen worden bijgewerkt met behulp van het huidige toegewezen account.
  • Maak extern een back-up van de media op het tablet. Lever inloggegevens voor de toegang tot de software van het apparaat (bijvoorbeeld Apple ID). Verwijder alle apps/inhoud waar je geen back-up van wilt maken. Vertel de ontvanger dat je media op het apparaat hebt achtergelaten. Als ze echter de media willen wissen (of het apparaat met een ander account willen synchroniseren), is dit mogelijk omdat er extern een back-up van de media is gemaakt. Lever op dit moment de back-up bestanden om ervoor te zorgen dat ze niet verloren gaan.
  • Reset het tablet en herstel de oorspronkelijke ‘fabrieksinstelling’. Hiermee wordt alle media en het wachtwoord van het apparaat verwijderd. Dit betekent dat alle foto’s, muziek, video’s enz. die op het tablet zijn opgeslagen, niet worden doorgegeven vanaf het apparaat zelf. Als je dit doet, raden we je ten zeerste aan een back-up van de bestanden te maken voordat je dit doet.

Pro-tip: maak een back-up van de media op je tablet op een externe harde schijf en geef de inhoud door aan de ontvanger(s) die het mogelijk wil ontvangen. Laat de inhoud op de tablet staan ​​en informeer de begunstigde die het tablet ontvangt, dat er een externe harde schijf van de mediaback-up is. Ze hoeven zich dan niet schuldig te voelen wanneer ze de media op het apparaat verwijderen nadat je bent overleden. Je kunt ook overwegen om de begunstiger van het tablet de relevante e-mailaanmeldingsgegevens te verstrekken om toegang te krijgen tot het account dat is toegewezen aan het tablet en de hoofdcomputer waarmee deze is gesynchroniseerd.