Uitvaart regelen

Een afscheid brengt altijd verdriet met zich mee, wat wij helaas niet kunnen wegnemen. Wel kunnen we je bijstaan bij het regelen van het afscheid en de uitvaart. Samen verzorgen we dan een mooi, persoonlijk afscheid, waarin we jouw overleden dierbare op gepaste wijze de laatste eer bewijzen.

Wanneer er een dierbare is overleden

Een overlijden is een ingrijpende gebeurtenis voor de nabestaanden. Neem de tijd om hierbij stil te staan en neem contact op met familie en vrienden die je bij kunnen staan. Als de dokter is geweest kun je contact opnemen met ons, dit mag dag en nacht. Indien gewenst komt er meteen iemand naar je toe om je bij te staan en de eerste verzorging op zich te nemen. Vanaf dat moment ontstaat er een intensieve samenwerking tot en met de dag van de uitvaart. De uitvaartverzorger is er om je te helpen met keuzes te maken voor de uitvaart en zal je ook bijstaan in deze moeilijke periode. Het is ons uitgangspunt dat het afscheid je later zal helpen met de verwerking van je verdriet.

uitvaart regelen
de uitvaart
De uitvaart

Op je eigen tempo komen we samen tot een persoonlijk afscheid dat bij jou en je overleden dierbare past. Je maakt bijvoorbeeld een keuze uit cremeren of begraven, het drukwerk zoals rouwkaarten/gedachteniskaartjes en de locatie van de dienst. Indien gewenst helpt de uitvaartverzorger ook met het schrijven van teksten, het kiezen van muziek of het verzamelen van foto’s. Je bepaalt helemaal zelf wat de rol is van de uitvaartverzorger en waar je hem of haar bij nodig hebt.

Uitvaartverzekering

Veel mensen zijn al verzekerd maar wist je dat je altijd bij ons terecht kan? Het maakt niet uit waar je verzekerd bent, of wat voor verzekering je hebt. De keuze waar je een uitvaart laat verzorgen is aan jou. Ook wanneer je geen uitvaartverzekering af hebt gesloten kan je de uitvaart door ons laten regelen.

Vooraf opgesteld budget

We krijgen vaak de vraag wat een uitvaart kost, helaas is er niet één antwoord op te geven. Cremeren kost bijvoorbeeld wat minder dan begraven en een dienst op locatie is wat duurder dan bij het uitvaartcentrum van van der Stappen zelf. Vooraf wordt er goed naar je wensen geluisterd en een budget opgesteld. Zo zijn we er zeker van dat de uitvaart niet duurder wordt dan afgesproken.