Melding van overlijden

Van der Stappen verzorgt uitvaarten voor iedereen, ongeacht waar en hoe je verzekerd bent. Je kunt het overlijden melden bij ons, indien je over een uitvaartverzekering beschikt regelen wij het verder met de verzekeringsmaatschappij.

Dit kan 24 uur per dag via telefoonnummer:
040 – 286 13 83

Checklist overlijden

blank     Bel de huisarts om het overlijden officieel vast te laten stellen. Deze verklaring is nodig voor het regelen van de uitvaart.

blank      Bel Van der Stappen: 040 – 286 13 83. Wij zijn altijd bereikbaar. Er komt meteen iemand naar je toe indien gewenst (ook ’s nachts). Onze medewerkers nemen de eerste zorg van de overledene op zich. We bespreken de mogelijkheden waar de overledene zal worden opgebaard, thuis of op een andere locatie zoals ons uitvaartcentrum.

blank     In overleg maken we een afspraak, meestal is dat bij je thuis. Tijdens deze afspraak maak je kennis met de uitvaartverzorger en komen de zaken aan de orde die belangrijk zijn voor de komende tijd. Onze uitvaartverzorger adviseert over alle mogelijkheden, luistert naar je wensen en helpt je bij het maken van de juiste keuzes.

blank      Wij verzorgen de aangifte van overlijden. Binnen zes dagen na het overlijden moet aangifte worden gedaan bij de gemeente waar het overlijden plaatsvond.

blank      In de dagen voorafgaand aan de uitvaart moet er veel worden geregeld. Tijdens deze dagen heb je een vast contactpersoon die altijd bereikbaar is om je overal mee te helpen en die je tot steun zal zijn.

Onze uitvaartverzorger als steun

Afscheid nemen van je overleden dierbare kan op allerlei manieren. Religieus, intiem, groots of traditioneel. In de aula van een crematorium of de woonkamer in een afscheidshuis, maar ook in je eigen tuin of het favoriete café. Samen maken we het afscheid persoonlijk en onvergetelijk.